Random Products

12:21

Geoagiu Băi este o oază de liniște




Geoagiu Băi este o oază de liniște și o stațiune balneo-climaterică în care m-am relaxat timp de câteva zile. În această locație este vorba de liniștea și frumusețea locului, de susurul apei, de veverințele care se perindă prin zonă. 

Fiecare om vine să-și găsească echilibrul emoțional, să se trateze, dar și să se bucure de toate acele lucruri peste care trecem în fiecare zi, fără să le acordăm atenție. Această călătorie a fost binevenită, mai ales că treceam peste o perioadă destul de stresantă din viața mea.


Călătoria a început undeva la ora 4 și 30 dimineața, când mă pregăteam să prind trenul din Brașov la Simeria și mai apoi legătura spre Halta Geoagiu. Știți voi socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și încercând să închid robinetul de apă(un gest responsabil pe care îl fac când plec de acasă, orice sursă electrică sau de apă este scoasă din funcțiune, pentru a nu ne trezi cu probleme când venim din vacanță) am pierdut trenul de la ora 5 45, a trecut pe lângă mine ca vântul. Dezamăgită fiind cu 3 bagaje la mine, am zis că nu se poate să nu ajung la destinație. Am mers cu un alt tren cu legătură din TEIUS, care a venit 4 ore mai târziu.


Într-un final, după ce m-am mai plimbat, am fost și la o biserică din apropiere, deoarece era sâmbătă și m-am gândit că eu trebuie să ajung în Geoagiu Băi cu bine. Mi-am luat visele și am pornit către o călătorie binevenită, după muncă, stres și examene.

”Ajunsă la Teiuș, Unde nu plouă cu țigănuși” se amuza o persoană dragă mie când vorbeam la telefon, în timp ce am așteptat legătura o oră. Gara din Teiuș are o arhitectură interesantă, doar că nu se poate omite mirosul greoi ce se împrăștie în locul destinat așteptării. Preferi să rămâi afară și să aștepți trenul, mă gândesc că se aplică în orice sezon. Insă mi-a plăcut accentul lor, cu elemente ce aparțin subdialectului crișean. Ca să nu fac o altă nefăcută, nu am mai vizitat obiectivele turistice, dar pe viitor, știu multe locuri de bifat pe lista mea de călătorii de aici.


În timp ce priveam pe geam, urmăream cum muncitorii lucrează de zor la asfaltul turnat pe peron și la gardul nou vopsit, ce bine arăta. Timpul a trecut și am ajuns la Halta Geoagiu HC. Da, am zis Halta, un termen pe care l-am auzit, pentru prima dată și semnifică ”stație mica de cale ferată, unde nu se opresc decât trenurile locale”. Așa cum era și în cazul meu. 

Din gara de la Geogiu HC am mers cu un autobuz care m-a lăsat în fața hotelului unde eram cazată. M-am cazat la hotelul Vacanza din Geoagiu Băi. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că am putut merge la bazinul cu apă mezotermală, pentru un tratament cu multă sare. A fost foarte relaxant, dar mai bine mergeți și testați pe propria piele cele spuse.

Hotelul are toate condițiile, de la paturile curate, televizor, fotolii la baie. Pot spune că este un hotel curat, frumos amenajat și cu o cromatică plăcută care atrage turiștii. Când o să mai revin în Geoagiu, aleg același hotel, pentru a mă relaxa. Micul dejun cu pâine, gem și două felii de salam, respectiv două de șuncă, fără o cafea delicioasă m-au determinat să aleg un restaurant ieftin și cu mâncare bună, delicioasă și pe săturate. Recomand să vă cazați la acest hotel, doar că mâncarea este mai bună la un restaurant, bucătăria nu are autoservire așa cum preferă orice turist, ci doar servire cu preparate puține.
   



Am căutat să mănânc într-un loc unde simți parfumul preparatelor ce te îmbie să le savurezi. În toată această perioadă, am mâncat preparate delicioase de la Restaurantul Agrement. Mi-a fost drag să văd ospătari cu bun simț, care își cer scuze, pentru timpul de așteptare, deși sinceră să fiu au fost preparate la foc automat. Am avut și acces la internet, motiv pentru care am distribuit aceste amintiri pe Instagram. Un loc unde o să găsiți: muzică bună, terasă, ospătari eficienți, wifi și mâncare delicioasă sau mai bine spus sățioasă.


În aceeași măsură vă recomand să vă opriți și la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică unde o să întâlniți un om foarte pasionat de ceea ce face, pe consilierul în Turism Claudiu Nicolae Șimonați. Eu am fost surprinsă într-un mod foarte plăcut, să văd că este deschis Centrul  Național de Informare și Promovare Turistică și că este un om cu o cultură generală vastă, care oferă atât de multe informații despre zonă, obiective turistice și despre istoria Băilor Termale Romane (denumite Germisara), amănunte despre tăblițele închinate nimfelor, dar și despre apa radioactivă. Mai bine vă las pe voi să descoperiți toate acestea, să ascultați istorisile despre Băile Termale Romane și să le trăiți.

                  
Băile Termale Romane a fost primul loc în care am poposit și am reflectat. Un loc plin de mister, cu apă radioactivă și fierbinte ce se resimțea între crăpăturile din stâncă, cu un liliac ce era cât pe ce să se agațe de părul meu, dar și cu un peisaj interesant în grotă.


Grota se află la câțiva metri de hotelurile din apropiere, foarte ușor de ajuns aici la câteva minute distanță. Dovadă că romanii profitau de aceste ape termale cu efect terapeutic. Se spune că ionizarea negativă oferă o stare de bine.



Cascada Clocota este un loc in care natura isi arata treptat forta, remediul, frumusetea, pentru fiecare turist care ajunge la ea. Un spatiu de purificare ce emana energie pozitiva.









Dragi Călători pe plai românesc,

Geoagiu Băi este o oază de liniște cu aer cu ionizare negativă, care ajută la relaxare și la diminuarea stresului. Ionizarea negativă ajută la diferitele afecțiuni neurologice sau reumatice, prin tratamentele de care pot să profite cei ajunși aici, dar și prin aerul care diminuează energia negativă. Izvoarele cu apa minerala mezotermala pentru cura internă sunt alte efecte benefice ale naturii, deoarece la Geoagiu Băi este vorba despre întoarcerea la natură.

You Might Also Like

0 Comentarios

Translate