Random Products

07:22

Primul meu maraton de piese de teatru



Primul meu maraton de piese de teatru pe care le voi vedea în următoarele 9 zile în cadrul Festivalului Internațional de Dramaturgie Contemporană. Spun maraton, deoarece o să mă delectez în fiecare seară cu o piesă de teatru, reprezentată de către actorii de la Teatrul Mic din București, Teatrul Național Mihai Eminescu din Chișinău, Teatru Grivița 53 din București, Teatrul Evreiesc de stat din București, Atelier Theater Studio Edenbridge din Marea Britanie, Csokonai Szinhaz Debrecen din Ungaria, Teatrul Odeon din București, Celestins Theatre de Lyon, Teatrul Metropolis din București, respectiv  de la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov. În calitate de reprezentantă a blogului La teatru o să călătoriți alături de mine într-o lume a poveștilor prezentate sub forma unui spectacol de nuanțe.


Nouă zile în care voi descoperi noi actori, viziuni diferite cu privire la punerea în scenă a pieselor de teatru. Un spectacol de lumini, de umbre, de replici acide, de dulcegării, de haine, de mimică și de interpretare, de suprindere a unor emoții. Teatrul prezintă emoțiile unui scriitor sau mai bine spus dramaturg, dintr-o perioadă de timp, care așterne un conflict, între generații, între soți, între oamenii care trec printr-o ruptură, un impas ce le schimbă viața. În același timp, pot spune că Seneca suprindea toată această experiență revelatoare și o asemăna vieții, deoarece ”nu contează cât de mult durează, ci cum se desfășoară”.


Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană ce se desfășoară la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov oferă o călătorie multiculturală:
  • Vineri, 10 noiembrie 2017, Piesa de teatru: Kamarazovii
  • Sâmbătă, 11 noiembrie 2017, Piesa de teatru: În ochii tăi fermecători...
  • Duminică, 12 noiembrie 2017, Piesa de teatru: Crăciun la Palat
  • Luni, 13 noiembrie 2017, Piesa de teatru: Băiatul din Brooklin
  • Marți, 14 noiembrie 2017, Piesa de teatru: What Shall we do with the cello?
  • Miercuri, 15 noiembrie 2017, Piesa de teatru: Az Ajto
  • Joi, 16 noiembrie 2017, Piesa de teatru: Prins în plasă
  • Vineri, 17 noiembrie 2017, Piesa de teatru: Trei generații
  • Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, Piesa de teatru: Tableau d une execution
  • Duminică, 19 noiembrie 2017, Piesa de teatru: Domnul Ibrahim și florile din Coran
Toate aceste piese de teatru vor fi analizate de către Juriul Festivalului, reprezentat de către: actorul Mircea Rusu, regizorul Alexa Vasarion, criticul de teatru Ion Cocora.

Dragi călători pe plai românesc,
Vă invit să urmăriți aceste piese de teatru în cadrul Festivalului Internațional de Dramaturgie Contemporană. Personal, abia aștept să vă scriu despre cele 9 experiențe artistice și să vă port prin aceste povești. 

You Might Also Like

0 Comentarios

Translate