Random Products

01:23

Cei care ți-au făcut rău vor iertarea ta

                                     Biserica, Religie, Libertate, Spirit, Om


Vine un moment în viață, când cei care ți-au făcut rău, au nevoie de iertarea ta. După ce ți-au zdrobit inima, au încercat să o tăie în mii de bucățele și după au ars tot ceea ce a fost, mai frumos, mai fragil, punând un ultim element mortal, sarea și acum vor să-i ierți ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Nu te aștepta din partea celor pe care i-ai jignit, disprețuit și călcat pe fragilitatea, inocența, bunăvoința unui om  să se poarte la fel. Pentru că nimic nu o să mai fie la fel.

După tot ceea ce ai făcut, treptat ai reușit să nimicești și să distrugi, acolo unde se putea construi ceva frumos și unic. Să-mi fie cu iertare, pentru că suntem în postul Sfintelor Paști, dar înainte să arătăm cu degetul și să jumulim, ar trebui să ne gândim de foarte multe ori. Orice om se poate schimba, în funcție de propriile tale fapte, un om care a fost bun, poate să devină rău, nepăsător, absent și poate de neclintit în fața prăpastiei în care te afli.

Dacă, înainte ar fi făcut orice, să te scoată de acolo, să te aducă pe calea cea dreaptă. Acum nu simte nimic. Și ce poate fi mai rău? Decât un om care nu rezonează cu trăirile tale, care nu empatizează cu povara ta și care este acum într-un alt film. În acel film, în care tu nu te regăsești și așa cum Dante  povestea despre sufletele rătăcite și păcatele pentru care se căiau sau nu, așa ne putem raporta la viața din zilele noastre, când oamenii se căiesc ”dar nu prea pentru toate mizeriile, pe care ți le-a făcut”.

Totuși, ajungi în acel stadiu, în care nu simți nimic, te retragi din viața lor și aștepți să vină clipa în care, vei fi tu și persoana care te-a terfelit, care nu a ratat nici măcar o ocazie să te înjosească și care a reușit să distrugă tot ce era mai bun din tine. Cu inima împietrită, nu te bucuri de necazul altuia, dar nici nu poți să plângi, să te eliberezi.

Privești cu alți ochi, ai celui care nu i-a vreo atitudine, care nu-ți mai dă ocazia să-i zdrobești inima, dar nici să-i ceri iertare. Acel om, care nu-și mai dorește nimic, care nu are așteptări din partea ta și care vrea doar să-l lași în pace. Acea pace, pe care tu nu o vei avea niciodată, pentru că atunci când puteai să faci bine, ai făcut MULT rău.

Acel om, nu-ți întoarce răul pe care TU l-ai făcut voit, nu te distruge și doar stă ca un spectator, privește cum totul se prăpădește. El în suflet, simte că are parte de acea lumină, că nu-i pare rău că nu te-a nimicit, așa cum TU ai făcut în nerepetate rânduri. Dar, cum ai putea să privești un om care ți-a făcut rău cu aceeași blândețe în ochi, poate doar în suflet. Acel suflet pe care nu-l va vedea, pentru că a construit un zid, peste care nu vei mai trece NICIODATĂ.

Cei care ți-au făcut rău, au nevoie de iertarea ta, poate pentru că le pare rău că au acționat așa la un moment dat sau în toate cazurile, dar vine o zi când totul o să fie PREA TÂRZIU. Timpul este ireversibil și nu-ți dă ocazia să schimbi cursul ei, să vrei să repari, ceea ce ai distrus. Înainte să judeci un om și să-i faci avânt într-o prăpăstie, ține minte că mâine vei urma TU. Și atunci, pe acea persoană ai reușit să o schimbi într-un alt om, fără sentimente, care se uită cum defilezi cu ponoase ce nu ți se cuvin. Acele ponoase, de care se alege, praful...dar mai bine să pui praf pe amintiri, decât să arzi suflete...

Se vor gândi la tine, de atât de multe ori și vor rămâne cu remușcarea...aceea că nu au reușit să te vadă pentru ultima dată, să-ți spună câte NU ar fi schimbat, dacă lucrurile ar fi stat altfel. Suntem în post și cred că înainte să facem rău, ne putem gândi cum am face bine. Chiar dacă, avem impresia că răul mereu va învinge, NU este așa....Răul poate câștiga o luptă, dar Binele va birui peste războaie și peste toate lucrurile înfricoșătoare.

Simt, doar că trebui să-mi iau la revedere de la un om care mi-a făcut MULT rău, dar care a reușit să-mi usuce lacrimile și să-mi pietrifice SUFLETUL...uneori ești TU în fața destinului, a vieții și a lui Dumnezeu și trebuie să alegi...

You Might Also Like

0 Comentarios

Translate