Random Products

08:00

Mersul la psiholog este foarte util pentru a trece peste momentele dificile din viață



Mersul la psiholog este foarte util pentru a trece peste momentele dificile din viață. Știu o să-mi spuneți că dacă un om merge la psiholog este nebun. Știu o să ziceți că nu are rost să te confesezi unui psiholog. Știu că o să îmi spuneți că nu e eficient și că e scump. Doar că sănătatea noastră mentală este mai presus de orice. Ne confruntăm cu această boală a secolului care ne ia mințile și se numește DEPRESIE.

Anul acesta în data de 27 mai s-a împlinit 10 ani de când a fost adoptată legea privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, iar de atunci întâlnim psihologi specializați pe diferite ramuri: de la clinican, psihoterapeut, consilier în familie sau chiar sexual.

Depresia este boală cu care se confruntă peste 2 milioane de români conform Organizației Mondiale a Sănătății. Depresia care îi împinge pe mulți români la gânduri suicidale, dar și la alte forme de violență, atât lor, cât și celor din jur. Îngrijorător este faptul că oamenii nu caută remedii, nu încearcă să se salveze din hăul în care se află și nu caută o alinare. O alinare care să îi ajute să depășească acest moment.

Atunci când treci peste un moment dificil în viață și simți că o iei razna este hoarte important să comunici, să îți expui problema și să găsești remedii. Mulți tineri între 20 și 30 de ani se confruntă cu această despresie care poate să aibă consecințe grave. Unii ajung să devină dependenți de somnifere. 

Somnul insuficient este o cauză care duce de cele mai multe ori la tot felul de gânduri, deoarece nu te odihnești suficient și devi irascibil. Consider că mersul la psiholog a devenit un obicei important în rutina celor care se confruntă cu orice fel de stări neobișnuite. Cred că un specialist ne poate ajuta prin diferite jocuri să înțelegem ce se petrece, de ce ne confruntăm cu un blocaj și cum putem să revenim la gânduri mai bune.

Psihologul Cătălin Stanciu care este de altfel și scriitor povestește pe blogul personal intitulat Vinovat că exist experiența lui de viață, iar dacă locuiți în Brașov și aveți nevoie de un psiholog vă recomand cu mare drag să-l căutați.

Dacă ți-a plăcut articolul te invit să mă urmărești și pe paginile google+facebooktwitterinstagram și pe noul meu canal de youtube.

You Might Also Like

0 Comentarios

Translate