Random Products

08:47

Antreprenori și studenți uniți pentru schimbarea businessului brașovean


        În perioada 8-13 iunie are loc la Hotelul Kronwell și la Aula Universității Transilvania evenimentul Alt Start, pentru schimbarea businessului brașovean prin inovare. Proiectul a reușit să-i pună față-n față pe tinerii aspiranți la un business de succes, în timp ce antreprenorii care și-au lăsat amprenta cu branduri care au reușit să capteze publicul.
         Antreprenorii brasoveni se reunesc timp de 6 zile pentru a-și prezenta start-upurile de afaceri. Hotelul Kronwell și Aula Universității Transilvania gazduiește acest eveniment, menit să ajute antreprenorii la început de drum dar și să-i aducă în atenția publicului pe cei care au avut succes, atât pe partea de B to B cat și pe B to C. 
          
         Prima zi, a adunat antreprenori din diverse domenii de activitate, precum și  Ministrul  Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu. Alt Start a fost prezentat de către Ionuț Țața, Președintele Cluster la Hotelul Kronwell. 8 iunie pot spune că a fost o zi dedicată antreprenoriatului din România, iar motto-ul acestei zile a fost "Atunci cand vorbim de viitor, il aducem mai aproape." Timp de 4 zile, în perioada 9-12 iunie au fost susținute traininguri intense pentru dezvoltarea de idei de business, dar și pentru prezentarea proiectelor înscrise. Ultima zi, fiind dedicată concluziilor dar și soluții pentru problemele întâmpinate într-o afacere.
         
         În spatele poveștiilor de succes se află antreprenori cu perspective mărețe, cum este și Florin Grozea(cunoscut cântăreț de la HIQ) ce recunoaște munca din spatele hit-urilor, dar mai ales trecerea de la cântăreț, blogger la antreprenorul ce a consolidat Digital Mushrooms(un site destinat promovării artiștilor). Bogdan Colceriu, fondatorul Trilulilu, care a dat ponturi studenților pentru a putea face față concurenței de pe piață. Tiberiu Crăciun, fondatorul LiveBooks a împărtășit din start-upurile inițiate. Monica Jiman este antreprenorul Pentalog, o companie europeană și un lider de inginerie infomratyică și dezvoltare aplicațiilor software. Ana Maria Onu, Manager  Smes-INIMM este adepta incubatoarelor care dorește să poziționeze start-uri în domeniul industriilor creative. Florin Jianu, Președintele Asociației Tinerilor Antreprenori din România, un promotor al start-upurilor care analizează piața și a oferit informații pertinente tinerilor antreprenori.
       
       Mediul de afaceri brașovean este în continuă evoluție. Antreprenorii care contribuie la consolidarea acestui mediu sunt cei care redefinesc profilul economic. Ne lovim de birocrație,  atunci când pornim o afacere pentru a putea atrage fonduri nerambursabile.

    Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic si Incubator de Afaceri Brasov(CATTIA) este un centru ce vine în sprijinul dezvoltării mediului economic prin proiecte de tip hard dar  si soft. Agentia Metropolitana dorește să fie un suport pentru mediul social brașovean.
       
       Ministrul Fondurilor Europene  a prezentat modalitatea de finantare pe dezvoltarea rurala. Criteriile de departajare din grila de evaluare pentru aprobarea unui proiect.
    

You Might Also Like

0 Comentarios

Translate