Random Products

05:04

Constanța este o reprezentare a contrastelor


Constanța este o reprezentare a contrastelor, a oamenilor cu idei și cu perspective diferite de viață, cu principii și tradiții diferite. Cercetând mai în amănunt zona mi-am dat seama de faptul că acest loc este aparte, cu oameni care vor să-și scoată în evidență aceste  trăsături, unii pasionați de castele, arhitectură, pictură și artă, alții atrași de spiritualitate și de căutarea sinelui.






Interesant este că fiecare loc are o poveste interesantă, ce merită povestită. Inițial am avut impresia că în acest loc au fost concentrate toate națiile, toate religiile, toate limbile și toate rasele existente, așa cum se întâmplă în stalele SUA. Coloristica acesui loc este unul care se armonizează cu ideea de a conviețui. Una dintre cele mai interesante creații arhitecturale din Constanța este Catedrala episcopală Sfinții Petru și Pavel, maiestuoasă, definit prin elementele simple și care îți creează impresia că se apropie de cer.





Un alt element remarcat este și Cazinoul Constanța, acolo unde au loc din când în când spectacole. Pot spune că este o ruină aproape de mare, o piesă de rezistență care în timp o să-ți piardă pilonii, care scrijeliți țin cu putere de Cazino, împotriva apei, a vântului, a frigului, a timpului ce se grăbește. Din apropiere pare un castel părăsit, ce nu și-a găsit stăpânul, sau poate că mai bântuie sufletele oamenilor care au pariat în acest Cazino și despre care se spune că se aruncau în mare, atunci când estimau greșit și pierdeau toți bani. Cert este că acest  Cazino este un edificiu interesant care dă o pată de culoare în Constanța și un obiectiv turistic ce merită bifat.

Acvariul Constanța este un alt element interesant ce face parte dintr-o reprezentare a contrastelor, prin nuanțele ce se joacă în bătaia soarelui. Arhitectura acestuia este una aparte cu multe elemente pe placul ochiului și este una dintre primele instituții de acest gen din România. Pe viitor o să arunc un ochi și în interior, pentru a mă delecta cu fauna acvatică și cu multitudinea de pești de la cei exotici la cei de apă sărată.


Constanța este o reprezentare a  constrastelor, mai are rost să vă spun că acestea sunt primele porți de fier, construite din piatră. Sincer, mă așteptam la porțile acelea din fier, uriașe, construite de către ostași, dar nu. Aceasta a fost prima construcție, pentru apărarea armatei, un loc în care se ascundeau și puneau la cale planul de bătaie, pentru a câștiga războiul.



Dragi călători pe plai românesc,
Sper să ajungeți să vizitați Constanța, numeroasele obiective turistice și să vă îndrume acest peripluu spre visare și spre o stare de relaxare, de vacanță. Astea fiind spuse vă doresc o vacanță pe plaiul românesc care să vă încânte și să vă ajute să vă încărcați bateriile.

You Might Also Like

0 Comentarios

Translate