Random Products

08:00

Momentul acela cand tu ești o mizerie, dar încerci să dai lecții de moralitate



Momentul acela cand tu ești o mizerie, dar încerci să dai lecții de moralitate.
Cum ar fi să discreditezi oameni pe care nu îi cunoști, să privești o realitate care nu se oglindește și nu are de a face cu mimesis(imitarea realității), ci doar o mizerie pe care o putem construi în jurul unui om, doar pentru a ne răzbuna. O răzbunare care îi afectează pe toți din jurul nostru, miza fiind aceea de a apleca urechea la răutățile celorlalți și a renunța la tot.

Spun asta pentru că am trăit pe propria piele și știu cum este să fii criticat și să te afecteze ce spun ceilalți. Deși, ai o familie frumoasă, îți vezi de treaba ta și îți ocupi timpul cu diverse activități educative, tot se găsește un cârcotaș, care nu înțelege sau nu știe să citească, să scrie și poate să spumege vorbe grele.

Nu suntem perfecți, dar în același timp, nu avem de ce să acceptăm injurii inutile de la oamenii care nu au realizat nimic în viață și care au petrecut timpul cu mizerii și tertipuri, pentru a-i persifla pe ceilalți.

Dacă în urmă cu 8 ani, îmi consumam energia pentru a le acorda credit celorlalți să zică ce vor despre mine și să sufăr, lucrurile se schimbă în timp și am ajuns să le privesc cu zâmbetul pe buze. Pe lângă pupincuriști, moraliștii sunt o altă categorie a mizeriilor care pot să judece orice om, fără să aibă un trecut demn de pus în ramă.

Lecțiile de moralitate pe care le auzim la fiecare pas, trebuie să faci așa, trebuie să vorbești așa, trebuie să te îmbraci în acest stil, trebuie să te porți așa într-o relație. Sigur, că noi le știm pe toate și ne pricepem, decât la a da sfaturi, a lătra inutil și a arunca cu mizerii.

Înainte să arunci cu piatra în cineva, încearcă să-ți aduci aminte că faci lucrurile perfect și că ești un om responsabil, ai grijă de familia ta, de prietenii tăi, ai reușit să-ți finalizezi studiile și ai făcut tot ce este moral, iar  după ce ai reușit să bifezi aceste obiective fără să calci pe cadavre, fără să-i pupi în fund pe ceilalți, te poți face părereologul de serviciu. Însă, știi foarte bine că oamenii moraliști nu stau să-i vâneze pe ceilalți, să îi critice și să-i corecteze, dacă nu prezinți interes.

Dragi călători pe plai românesc,
Părerea oamenilor este muabilă și ceea ce e important rămâne aproape de sufletul tău, ce nu îți este destinat, se răstogolește și se risipește într-un neant. Încercați să nu puneți la suflet răutățile oamenilor, pentru că povestea dumneavoastră este despre tine și despre ceea ce construiești în jurul tău. Când unii îți spun să pui punct, tu pune puncte și continuă povestea. 

You Might Also Like

0 Comentarios

Translate