Random Products

08:00

Sinuciderea nu este o soluție

                                  Femeie, Disperat, Trist, Lacrimi

Sinuciderea nu este o soluție, ci doar un mod de a scăpa de toate problemele din jur fără să ne gândim cât de mult rău le facem celor apropiați. În viață trecem prin mai multe perioade stresante, oamenii ajung să ne critice și să dea în noi cu noroi și mocirlă. Dar, după fiecare perioadă dificilă răsare soarele sub orice chip și pe orice stradă. 

Totul are rezolvare în viață, în afară de moarte, pentru că reușește să încheie socotelile pe pământ pentru a atârna greu acolo în cer. Avem impresia că problemele se înmulțesc pe zi ce trece, iar acel efect de domino nu mai apare pentru a le face să se risipească.

Sinuciderea nu este un mod corect de a rezolva lucrurile, chiar dacă multe lucruri nu sunt corecte. De foarte multe ori, trăim nedreptăți pentru că oamenii au putere și e ”cuvântul nostru împotriva cuvântului lor”. Acel cuvânt și acel nume care ”dă” mult mai bine, decât ale noastre. Se zice că suntem prea mici pentru a putea vorbi și să avem grijă ce facem.

În timp, îți construiești o afacere, ai o familie, ai văzut lumea, într-o sintagmă ai tot ceea ce și-ar dori un om. Însă în goana după succes, muncești neîncetat, nu-ți vinzi sufletul, nu accepți să faci compromisuri, ci doar te lași condus de intuiție. 

Până când un cârd de oameni, care nu au făcut nimic altceva în viața lor decât să creeze scenarii inexistente, să manevreze și să inventeze afirmații inerente cu privire la persoana ta că doar ”te cunosc atât de bine”. Deși, nu avut ocazia să te vadă pe stradă sau ai fost coleg și nu ai vorbit nici măcar o singură dată sau ai avut orice altă relație formală.

Cazi în depresie, iar pe zi ce trece te afunzi tot mai mult, în minciuni, într-un film prost lucrat de ei. Specialiștii care nu s-au spetit cum o faci tu, nu au trecut de examenul maturității sau poate nu au urmat cursurile unei facultăți. Cu toate acestea pot să te strivească, să-ți strice imaginea și să te distrugă treptat.

Stresul e din ce în ce mai mare și poate că vei ceda. Dar, ține minte atunci când ai dreptate nu ești singur și poți să lupți împotriva tuturor. Trebuie doar să crezi în tine și să înfrunți cu demnitate toate mizeriile, care la un moment dat se vor da în vileag. 

De ce să cazi și să le dai satisfacție? 
Adevărul mereu o să învingă...răul poate să câștige o bătălie, dar nu războiul. Am întâlnit multe mizerii de-a lungul vieții, am fost amenințată de sute de ori, dar nu am renunțat, am mers până la capăt și așa o să fac în continuare. Voi scrie povestea până la finalul povești, acel final îndepărtat de care Tu, cel care mi-ai făcut rău vei afla. Îți vei aduce aminte de atât de multe ori pentru că și tu vei trăi aceleași mizerii însutit.

Dragi călători pe plai românesc, sinuciderea nu este o soluție, trebuie să înfruntăm în viața ceea ce ni se întâmplă și să dovedim toate mizeriile care ni se instrumentează. Orice problemă are o soluție, iar adevărul este mereu undeva la mijloc, dacă privim din alt unghi ne vom da seama că putem să trecem cu fruntea sus. Înainte de toate, în viață rămânem cu demnitatea și cu tot ceea ce facem, restul mizeriilor și oamenilor care ne fac rău se prăpădesc repede și sigur.

Disperarea și plânsul nu ne rezolvă problemele, așa că mai bine ne gândim cum să demonstrăm că noi avem dreptate și nu cum să ne afundăm, să ne aruncăm într-o gaură neagră fără sfârșit, care nu aduce ceva bun. Dormiți, gândiți și asumați-vă toate faptele pe care le faceți. 

Depresia este boala secolului care duce la suicid, peste 3,2 % români aleg să-și pună capăt zilelor din cauza boli, a sărăciei sau a dosarelor în care sunt acuzați. Îngrijorător este faptul că în acest procentaj de numără tinerii care trăiesc iubiri neîmplinite și aleg să se sinucidă. Trist și în acest timp este o realitate dură, a celor care vor să oprească timpul, trăirile și să înfrunte destinul.

Viața nu este doar lapte și miere, de aceea cred că ar fi bine să discutați cu un apropiat prin ce treceți, pentru că așa problemele se vor rezolva, iar voi o să reușiți să depășiți acest moment. Viața este o călătorie cu gropi și salturi, cu drum drept și curbe, important este să ne urmăm visul, să muncim neîncetat și să încercăm să trecem peste toate problemele pentru că nu suntem singuri, mereu avem pe cineva, de la familie, prieteni la divinități, toți complotează pentru a ne îndeplini visele. Trebuie doar să credem în noi și în ei. 

You Might Also Like

0 Comentarios

Translate