Random Products

02:08

România se pregătește să primească imigranți

Sursa: biziday



România se pregătește să primească imigranții veniți din țările conflictuale.  Președintele Klaus Iohannis a declarat că ţara noastră va primi în jur de 1700 de  imigranţi, conform sistemului de cote stabilit de Consiliul European.

Imigranții se află între zidul ridicat de către europeni și posibilitatea de a se întoarce în iadul de acasă. Europenii s-au împărțit în două tabere. O tabără au considerat că nu este de bun augur și că se apropie cel de-al Treilea Război Mondial și că printre imigranți se află și teroriști care vor să afle punctele slabe ale unei țări. Cealaltă tabără i-au susținut pe imigranți considerând faptul că oricine merită o nouă șansă și că zidul ridicat de către țările europene nu reprezintă o garanție a democrației, implicit să ai libertatea de a alege unde să locuiești și să lucrezi.

Imigranții de la minori la adulți, în încercarea disperată de a fugi într-o țară conflictuală, unde o nouă zi reprezintă un pericol iminent în fața morții, au recurs la diferite metode de a intra ilegal în țările europene și de a se stabili cu familiile lor. Multe reportaje au fost difuzate în ultima perioadă la televizor, unde copilași dezbrăcați țipau de frig și de foame, iar adulții răpuși de putere se înghesuiau în zonele de lângă frontiere. 

Bunii samariteni care au încercat să-i transporte pe imigranți nu au scăpat de pedepse, Poliția de Frontieră întocmindu-le dosare penale pentru trafic de persoane. Acțiunea poliției a fost una de intimidare a persoanelor care voiau să-i ajute pe imigranți, fie necondiționat  ori în schimbul unor bani sau bunuri.

Lucrurile au luat amploare, astfel că priminiștrii  și miniștrii europeni ce se ocupă cu apărarea teritorială au stabilit întâlniri pentru a lua o decizie la nivel european. În urma întâlnirilor, fiecare țară s-a angajat să le ofere locuri de muncă imigranților, în funcție de nevoia de muncă.


Nevoile primordiale ale omului, pentru a supraviețui prezentate și în piramida lui Marslow, dar imigranții nu vor să renunțe, indiferent de obstacolele prin care trec zi de zi. În taberele imigranților au venit doctori și voluntari pentru a-i ajuta și a le acora îngrijirile medicale de care au nevoie. Imigranții au primit apă și mâncare, de la o tabără improvizată de către voluntarii  de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a evita un focar.

Europa se află într-o criză a imigranților și poate să aibă un impact de securitate pe fenomenul imigraţionist la frontierele României. Deși, România nu resimte o presiune din partea imigranților, preventiv s-au luat măsuri de securitate la granița cu Serbia.


România nu s-a mai confruntat cu o astfel de situație, dar  autoritățile fac demersuri pentru a-i integra pe imigranți în cele șase centre disponibile din București, Giurgiu, Galați, Șomcuța Mare, Rădăuți și Timișoara. În jur de 400 de familii vor fi găzduite în aceste centre, după ce trec de anumite filtre și primesc statutul de refugiați.


O veste bună pentru imigranți, pe termen lung, doar că o astfel de acțiune este îngreunată de birocrație. Imigranții au ajuns la frontierele diferitelor țări, fără să aibă acte de identitate. Până să se întocmească actele necesare imigranților, precum și găsirea spațiilor disponibile, imigranții vor sta în aer liber cu familiile lor, lângă taberele amenajate de voluntarii de la Organizația Mondială a Sănătății.

Tu ce părere ai despre valul de imigranți, îi susții pentru a se integra în comunitate sau nu? Ce părere ai despre poziția României vizavi de valul de imigranți?

You Might Also Like

0 Comentarios

Translate