Random Products

16:38

Dracula (Film Festival) dincolo de mit, a ajuns la a 3-a ediție



Dracula  (Film Festival) dincolo  de mit, a ajuns la a 3-a ediție. Dracula este un mit literar care este cunoscut și în rândul străinilor. Străinii asociază de multe ori Dracula cu România și implicit cu Brașovul. În Brașov, mitul este menținut de Castelul Bran și în timp a devenit un brand brașovean. Curajoșii brașoveni vor ca Dracula Film Festival să fie unul longeviv  și să reprezintă un punct de reper pentru cinematografia românească.

Deschiderea oficială a evenimentului Dracula Film Festival  avut loc în data de 7 octombrie la Teatrul Sică Alexandrescu.Invitații  au fost întâmpinați de domnițe și de un aer boem redat de linia melodică. Surprizele nu se opresc aici, invitații vor lua acasă câte o fotografie tipărită, ca să marcheze amintirea lăsată de Dracula, Brașov și legendele ei. Primul film românesc 3D "Scopul scuză mijloacele" o să fie difuzat în premieră la Festivalul cinematografic Dracula. 



Am vizionat o serie de scurt-metraje și am râs minute în șir cu Dracula, care a reușit să-ntrețină atmosferă și să facă o introducere amuzantă(hohote de râs au spart barierele gândurilor și ideilor preconcepute). În deschiderea oficială a  fost proiectat filmul Hotel Transilvania 2, o comedie inedită în care bunicul Dracula vrea ca nepotul lui să-i calce pe urme și să devină un monstru. Încercarea acestuia de a-și impune politica represivă poate să aibă câștig de cauză. Vă las să urmăriți filmul și veți descoperii... 


Festivalul este organizat  cu ajutorul Asociației Culturale Fanzin alături de partenerii instituționali Consiliul Județean, Primăria, Teatrul "Sică Alexandrescu", Cinemateca Patria și Centrul Cultural "Reduta" din Brașov. Festivalul Dracula face parte dintr-un proiect  regional Brașov, Capitala Cultural Europeană 2021.


În cazul în care, nu v-ați făcut temele acasă și nu știți ce filme se vor prezenta în ținutul lui Dracula, vă atașez programul festivalului.


 Tu ce părere ai despre Dracula Film Festival? Ce filme vei viziona la festival, pentru ce locație vei opta?

You Might Also Like

0 Comentarios

Translate