Random Products

15:09

Vorbe de început

                                                       

Începuturi....


Cum a luat naștere această pagină?

Din dorința de a promova tradițiile, obiceiurile dar mai ales zonele frumoase pe care le are România am creat această pagină. Căutam o poză semnificativă pentru a începe să-mi adun gândurile și să le înșir aici, cred cu tărie faptul că avem o țară multiculturală și  multe de oferit din punct de vedere vizual turiștilor noștrii. 


Tradițiile pe care le are fiecare zonă în parte și care înobilează plaiul românesc într-un mod unic. Obiceiurile în zilele de sărbătoare de la junii din Brașov(Transilvania) la faimoasele povești cu capre, căluți și urși jucate de prin Moldova. Dincolo de tradiții și obiceiuri se află povești nemuritoare care dăinuie și astăzi, drame trăite în copilărie sau în anumite regimuri toate prin perspectiva mea și a protagoniștilor.

            
         
Fiecare poveste are o continuitate în cei care o memorează și o reproduc constant fără să primească ceva în schimb doar prin transferul inconștient, prin poveștile și întâmplările prin care se găsesc. Trăim într-o lume atât de mare și uneori ni se pare mică prin faptul că ne regăsim după ani de zile cu cei pe care nu i-am mai văzut și considerăm că absolut întâmplător revedem persoane care au avut un trecut efemer prin existența noastră.
             
        
Ar fi multe sau puține de spus în funcție de dimensiunea unei vorbe sau trăiri, fiecare apreciem după valorile și principiile noastre ne ghidăm familia în sensul dorit. Însă mi-aș dori să apreciem și să promovăm mai mult brandurile românești că avem de unde alege în funcție de domeniul de activitate și de serviciile pe care le furnizează. Cosmeticele fabricate de producătorii români sunt de calitate și au diferite arome interesante care nule găsim prin alte părți. Dincolo de acest lucru  artiști de la coafeze, make-up la designer care redau ideile creative pe chipul, în părul respectiv pe vestimentația celorlalți este destul de vizibilă.
               
   
Locurile frumoase pe care ni le așterne România de la câmpii înflorite la zone cu o istorie frumoasă dezgolită de arhitectura caselor care ne face să ne reîntoarcem ori de câte ori avem ocazia. Munții cu o priveliște de un verde calmant care ne ajută să ne relaxăm și care este benefic căilor respiratorii prin aerul proaspăt, puternic și curat.  Cetățile unde și astăzi se mai joacă ritualuri ale cavalerilor, obiectivele turistice de la simboluri, biserici care au o poveste impresionantă.
                   
       

Oamenii se spune că diferă în funcție de regiune de la  Transilvania, Maramureș, Banat, Bucovina, Crișana la  Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea. Mâncarea reprezentativă pentru români dincolo de mici sunt sarmalele care dau un farmec aparte bucătăriei noastre. Turiștii sunt curioși să descopere tainele bucătăriei românești cum se prepară această mâncare renumită de la împachetarea acestora în frunză de varză la frunza de ștevie sau chiar podbal.
                            

       

Știu că v-am făcut curioși, cum putem să promovăm România noastră frumoasă, să o facem să descopere turiștii poveștile , tradițiile, personalitățile de pe plaiul românesc și istoria zonelor.

    
      Tu ce părere ai despre tradițiile, obiceiurile și poveștile de pe plaiul românesc?
Dacă ți-a plăcut articolul te invit să mă urmărești și pe paginile google+facebooktwitterinstagram și pe noul meu canal de youtube.

You Might Also Like

0 Comentarios

Translate